تأخیر در ازدواج؛ چراها و باعث ها

ساخت وبلاگ
نوشته ای از خانم طیبه نوحی، استاد دانشگاه.

بی تردید، ازدواج، خواسته طبیعی و فطری زن و مرد است. همه مکاتب و ادیان، بر این امر، صحه می گذارند و پیروان خود را به آن ترغیب می کنند. این امر، از ملزومات حوزه های مطالعاتی روانشناسی، جامعه شناسی، حقوق، و فلسفه است.
انتخاب همسر، در مرحله اول، و ازدواج، در مرحله دوم، در بهداشت روانی فرد، اهمیت بسزایی دارد. جامعه شناسان و روانشناسان، ازدواج را یک عامل مهم در سلامت فرد و جامعه می دانند.
البته امروزه، مساله ازدواج، در جوامع، بسیار پیچیده شده و افراد، دلایل مختلفی را برای انجام این امر بر می گزینند. مثلا: علاوه بر جذابیت های جنسی، که جزو ملاحظات اولیه قرار گرفته؛ حمایت همسر، امنیت عاطفی، اقتصاد، فرار از تنهایی، رسیدن به آرزوهای ناکام، تکامل، و داشتن فرزند و بقای نسل را می توان از دلایل ازدواج نام برد.
 مسأله ای که در جوامع امروزی، به وضوح دیده می شود و نمی توان به  راحتی از کنار آن گذشت، پدیده افزایش سن ازدواج است که در ادامه، به روند تجرد قطعی می انجامد. این مساله باعث  اختلال در کارکرد طبیعی خانواده شده و تأثیر مستقیمی در روح و روان فرد گذاشته است، که البته باعث نابسامانی های بسیار خواهد شد؛ مانند بحران میل جنسی، فرار پسران از پذیرش مسوولیت خانواده و... ؛ اما زمانی که تحلیلگران، تاخیر در ازدواج را آسیب شناسی می کنند، عوامل بسیاری را در این امر، دخیل می دانند. مانند: تغییرات اقتصادی، عوامل اجتماعی و فرهنگی، باورهای غلط خانواده، ضعیف شدن هنجارهای سنتی، سختی ازدواج، تحصیلات، نگرش فرامادی به ازدواج. حتی برخی، آزادی های زیاد به زنان را باعث تاخیر در ازدواج آنان می دانند و گاهی دو طرف را متهم به توقع بالا می کنند. 
هر چند این عوامل، قابل انکار نیست، اما این را نیز باید در نظر داشت که یکی از مهمترین دلایل تاخیر در ازدواج برای دختران،  نیافتن فرد مناسب و هم عقیده برای ازدواج است. اما پسران، علت اصلی را مسائل اقتصادی می دانند. 
این امر، اذعان اکثر دختران و پسرانی است که امر ازدواج آنان به تاخیر افتاده است.    
فضیلت های فراموش شده 3...
ما را در سایت فضیلت های فراموش شده 3 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : cmazaheriesfahanif بازدید : 242 تاريخ : چهارشنبه 11 اسفند 1395 ساعت: 22:32